Eet smakelijk!

Eet smakelijk!

Home
Runderribroast
Runderribroast
geserveerd met een stamppot van witlof en een saus met parmaham
Bereidingstip:
Braad het vlees aan en gaar deze in de oven. Maak met de aardappels en de witlof een stamppot en breng op smaak met peper en zout. Maak van de Parmaham en de bassissaus een lekkere krachtige saus.
Ingrediënten:
• Runderriblap
• Aardappelen
• Melk, halfvol
• Roomboter
• Witlof
• Parmaham
• Pakje witte basissaus
(of zelf maken)

Eet smakelijk!

Home
Gebakken zeebaarsfilet
Gebakken zeebaarsfilet
ingesmeerd met mosterd, geserveerd met schorseneren à la crème en aardappels uit de oven
Bereidingstip:
Gaar de zeebaars in de oven op 200 °C. Snijd de schoongemaakte schorseneren in batonets(lange repen), zet ze aan de koekenpan en blus met de room. Kook de room zover in dat de room om de schorseneren blijft zitten. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de aardappels in partjes, besprenkel ze met olijfolie, zout, peper, tijm en rozemarijn en bak ze in de oven.
Ingrediënten:
• Zeebaarsfilet, met vel
• Schorsenerenstuk
• Mosterd
• Kookroom
• Aardappels
• Tijm
• Rozemarijn
• Olijfolie

Eet smakelijk!

Home
Kogelbiefstuk
Kogelbiefstuk
met een overheerlijke french garden met broccoli en aardappelpuree
Bereidingstip:
Bak of gril de kogelbiefstuk naar gewenst cuisson en laat deze 2 minuten rusten op een warme plaats of onder folie. Serveer dit met broccoli en aardappelpuree.
Ingrediënten:
• Kogelbiefstuk
• Broccoli
• Aardappelpuree

Eet smakelijk!

Home
Lamsboutrollade
Lamsboutrollade
met gekruide rijst, asperges, peulen, bospeen en peterselie
Bereidingstip:
Verwarm de lamsboutrollade in de oven op 200 °C, 45 minuten kerntemperatuur 62, of in de combisteamer 180 °C stoom, 45 minuten kerntemperatuur 62. Serveer dit met gekruide rijst, asperges, peulen, bospeen en peterselie.
Ingrediënten:
• Lamsrollade
• Rijst
• Witte asperges
• Peulen
• Bospeen

Eet smakelijk!

Home
Gestoofde kalfssucade
Gestoofde kalfssucade
krokant gebakken met geglaceerde groene en witte asperges met een hollandaise saus met mosterd
Bereidingstip:
Stoof de sucade in z’n geheel gaar in de demi-glace saus; laat  afkoelen. Snijd daarna dikke plakken, peper en zout deze, licht bloemen en bak ze krokant in de olie. Zet de asperges zonder te kleuren aan in de olie en blus af met bouillon, kook de bouillon bijna helemaal weg zodat de asperges mooi gaan glimmen en breng op smaak met peper.
Ingrediënten:
• Kalfssucade
• Asperges wit
• Asperges groen
• Hollandaise saus
• Mosterd
• Kippenbouillon
• Olijfolie
• Demi-glace saus

Eet smakelijk!

Home
Roergebakken gamba's
Roergebakken gamba's
met knoflook, geserveerd met een risotto met oude kaas, geglaceerde haricots verts en een saus met limoen
Bereidingstip:
Maak een mooie risotto en meng de oude geraspte kaas hier doorheen. Glaceer de haricots verts met peper en zout in de kippenbouillon. Maak een saus van de witte basissaus  en breng op smaak met limoen, peper en zout. Zout en peper de gamba’s en bak ze met olijfolie in de koekenpan. Garneer naar eigen inzicht.
Ingrediënten:
• Gamba’s
• Knoflook
• Risotto
• Limoenen
• Geraspte oude kaas
• Haricots verts
• Pakje witte basissaus (of zelf maken)
• Kippenbouillon

Eet smakelijk!

Home
Koude komkommersoep
Koude komkommersoep
met een tartaar van zeebaars en krokante parmaham
Bereidingstip:
Snijd de komkommer in grote stukken en draai deze samen met wat azijn fijn, in de keukenmachine tot een mooie gladde massa. Zeef de soep. Maak de soep daarna aan met mosterd, peper en zout. Frituur de plakken rauwe ham tot mooie krokante plakken. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd van de zeebaars een mooie fijne tartaar en breng op smaak met citroensap, olijfolie, bieslook, peper en zout.
Ingrediënten:
• Komkommer
• Zeebaarsfilet met vel
• Rauwe ham
• Olijfolie
• Citroen
• Bieslook

Eet smakelijk!

Home
Varkensfricandeau gesneden
Varkensfricandeau gesneden
als warm vlees met aangemaakte cherry tomaatjes en een pestodressing
Bereidingstip:
Snijd de varkensfricandeau in mooie dunne plakken. Maak van de pesto, room, peper en zout een dressing. Snij de tomaatjes in vieren en maak ze aan met olijfolie, bieslook, peper en zout. 
Ingrediënten:
• Varkensfricandeau
• Cherry tomaatjes
• Pesto groen
• Olijfolie
• Bieslook
• Slagroom

Eet smakelijk!

Home
Gegrilde tarbot
Gegrilde tarbot
met een stamppot van peen en ui geserveerd met een sjalottendressing
Bereidingstip:
Gril de tarbot op één kant, het liefst op de graatkant: dit is de mooie kant van de tarbot. Gaar de tarbot daarna in de oven. Let op de tarbot mag best glazig zijn van binnen. Bak voor de stamppot de peen en ui mooi bruin, voordat je het door de puree doet. Dit verhoogt de smaak!
Ingrediënten:
• Tarbotfilet zonder vel
• Winterpeen
• Uien middel
• Sjalotten

Eet smakelijk!

Home
Kalfsoester
Kalfsoester
gesneden van de appel lende met rucola, aardappels en rozemarijn
Bereidingstip:
Verwarm de kalfsoester door te bakken of grillen naar gewenst cuisson en laat 2 minuten rusten op een warme plaats of onder folie. Serveer dit met rucola en de aardappelen.
Ingrediënten:
• Kalfsoester
• Rucola
• Aardappels met schil, of partjes met schil

Eet smakelijk!

Home
Gegrilde kalfslende
Gegrilde kalfslende
met verse doperwten à la crème, roomsaus met pommes duchesse
Bereidingstip:
Gril de kalfslende, breng op smaak met peper en zout en gaar verder in de oven op 160 °C. Maak de erwten schoon, zet aan zonder dat ze kleuren en blus af met de room. Kook de room in zodat de room mooi om de erwten heen gaat zitten, breng op smaak met peper en zout. Kook de rest van de room samen met de bouillon in zodat je een mooie dikke saus krijgt en breng op smaak met peper en zout.
Ingrediënten:
• Kalfslende
• Doperwten
• Kookroom
• Pommes Duchesse
• Kippenbouillon

Eet smakelijk!

Home
Een trio van wild
Een trio van wild
haas, hert en wildzwijn met een stamppotje van zuurkool geserveerd met een wildjus
Bereidingstip:
Braad het wild aan in de koekenpan en gaar ze afzonderlijk van elkaar in de oven op 160 °C (dit ivm de gaarheid!). Maak van de aardappels en de uitgeknepen zuurkool een lekkere stamppot. Garneer naar eigen inzicht.
Ingrediënten:
• Trio van wild: haas, hert en wildzwijn
• Juspoeder
• Aardappelen
• Melk, halfvol
• Roomboter
• Zuurkool